.

10 september 2018 - Leestijd: 3 min

Ouder worden we jammer genoeg allemaal. En dat hangt niet enkel samen met fysieke kwalen, maar ook met vergeetachtigheid en mentale vermoeidheid. Je ouders zijn de eerste die oud worden. En dat ze alleen blijven wonen is niet altijd vanzelfsprekend. Misschien heb jij gemerkt dat je moeder weleens vergeet de tv uit te zetten. Of misschien heeft je vader er weleens niet aan gedacht de deur op slot te draaien toen hij wegging.  Het is niet niks om je ouders achteruit te zien gaan. Angst en verdriet daarover zijn heel normaal. Hoe vaak je ook langsgaat, je kunt niet op elk moment van de dag voor hen klaarstaan. Maak jij je soms zorgen wanneer je er niet bent? Dan kan een Red-pakket van Sentensia je geruststellen. Via intelligente camera’s en detectoren blijf je op de hoogte van wat ze op dat moment thuis uitspoken. 

Niet tot last zijn

Worden je ouders hulpbehoevend? Dan breekt het moment aan dat jij voor hen moet gaan zorgen in plaats van andersom. Dat kan erg confronterend zijn, ook voor hen. Misschien beweert je vader wel dat er helemaal niets mis is met hem. Of zegt je moeder dat ze je hulp niet nodig heeft. Toch merk je aan alles dat ze je steun net heel goed kunnen gebruiken. Vaak willen ze vooral geen last zijn voor jou.

Dankzij de slimme camera’s van het Sentesia Red-pakket hoeft van ‘last’ totaal geen sprake te zijn. Hiermee kun je een oogje in het zeil houden zonder dat je constant bij hen hoeft te zijn. Je ouders bewaren hun vrijheid en onafhankelijkheid, maar voelen zich tegelijk een stuk veiliger onder jouw wakende oog. En jij kunt met een gerust hart je eigen huishouden onderhouden of naar het werk.

Geeft dat je een soort ‘Big Brother’-vibe? Nochtans is dat zeker niet de bedoeling. Enkel op belangrijke momenten schakel je de slimme camera’s in. Zo weet jij zeker dat je vader veilig naar huis is gekeerd na zijn wekelijkse kaartavond. Of stel: de kinderen gaan bij oma slapen en er wordt ‘s nachts ingebroken. Dan krijg jij voortaan een melding wanneer het alarm afgaat. Zo sta je op de juiste momenten klaar voor je ouders. Bovendien zorg je er mee voor dat zij langer thuis kunnen wonen en dus niet zomaar tegen hun zin in een rusthuis belanden.

Draag zorg voor de geliefden die zo lang voor jou hebben gezorgd. Meer info over het Sentesia Red-pakket? Lees er alles over.