8 augustus 2018 - Leestijd: 3 min

Heb je een gezin? Dan is de kans groot dat je energieverbruik de pan uitswingt. Je kinderen waarschijnlijk weleens het licht vergeten uit te doen of de verwarming uit te draaien voor ze het huis uitgaan. En ook de deur op slot draaien is niet evident, wat inbrekers dan weer erg appreciëren. Gelukkig kun je daar anno 2018 heel eenvoudig iets aan doen. We geven je alvast een paar handige tips!

1. Monitor je elektriciteitsverbruik

Een computer die blijft aanstaan of lichten die blijven branden: het zijn vaak deze vergetelheden die het bedrag op je energiefactuur flink doen toenemen. Daarnaast zijn er ook stille energievreters: toestellen waarvan je niet beseft dat ze veel verbruiken, waardoor je ze nooit uitschakelt. Daarom is het verstandig om je elektriciteitsverbruik te monitoren. Met enkele slimme stekkers bestuur je al je elektrische apparaten draadloos en hou je je energieverbruik in het oog.

2. Installeer een slimme thermostaat

Een slimme thermostaat is een zegen voor je gezin. Je komt steeds thuis in een gezellig warm nest en je energieverbruik daalt. De thermostaat leert namelijk van je gedrag en zorgt zo voor een minimaal verbruik. Zijn je kinderen toch eens wat vroeger thuis? Dan schakel je de verwarming gewoon op tijd in via een tik op je smartphone!

3. Voorzie de nodige sensors

Je oudste zoon is een avondje alleen thuis en besluit op stap te gaan? Dan wil je wel zeker weten dat hij de deur achter zich dicht deed en alle ramen sloot. Installeer sensoren op je ramen en deuren en voel je helemaal gerust! Ook rook– en CO-melders zijn onmisbaar in een gezinswoning. Bij de minste rook- of gasontwikkeling loeit de sirene én krijg j

4. Hou een oogje in het zeil dankzij infraroodcamera’s

Dankzij HD-infraroodcamera’s hou je een oogje in het zeil, waar je ook bent. Ga je met heel het gezin naar op vakantie deze zomer? Installeer enkele camera’s op strategische plaatsen en inbrekers kunnen nooit meer ongezien je woning betreden.

5. Maak je woning slim met een smart hub

Een smart hub verbindt alle belangrijke toestellen in je woning met het internet zodat je ze eenvoudig via je smartphone kunt bedienen. Zo maak jij je woning écht slim. En dat zie je dan weer aan je energiefactuur.

Meer weten over onze pakketten voor gezinnen? Ontdek Sentesia Blue en Sentesia Red.